Facultate Medicină Practica Medicală

I did it! – Absolvirea

I did it! Spun cu toată bucuria pe care o am în suflet. În sfârșit am terminat această facultate, despre care am un amestec de emoții. Acești șase ani au fost plini de diverse experiențe, atât pozitive cât și negative. Am trăit nenumărate momente, care mai de care mai intense.

Facultatea de medicină a însemnat multă muncă și răbdare, multe frustrări și nemulțumiri, multe reușite dar și eșecuri și infinite lecții de viață despre muncă, valori, prieteni și oameni. Acești ani ne-au format pe toți spre a devenit niște oameni puternici, gata să facem față provocărilor meseriei de medic, dar și obstacolelor pe care viața le va pune în calea noastră.

Am ales această rochie deoarece este potrivită evenimentului, nu este nici prea elegantă, dar nici prea casual, și patternul floral inspiră feminitate și eleganță. Motivele dantelate adaugă un aer de eleganță.  Rochia este marca Ted Baker și o găsiți în magazinele Collective . 

Ieri a fost o zi specială pentru mine și pentru generația mea. Ne-am adunat toți la Romexpo pentru a sărbători încheierea unui capitol foarte important din viața noastră și pentru a păși spre viitor cu mândrie și încredere. Toată munca și paginile învățate, lacrimile și paranoia în ceea ce privește examenele, tremuratul pe la uși și emoțiile din fața profesorilor dau atât de multă valoare unui astfel de moment încât acum îmi dau seama că au fost o necesitate. Sunt niște greutăți fără de care momentul absolvirii și cel al depunerii jurământului nu ar avea nici o valoare.

Nu vă imaginați câtă emoție am simțit când am urcat pe scenă la auzul cuvintelor ”doctor medic Cristina-Elena Cocioabă”. Când scriu aceste cuvinte îmi trece prin minte momentul când am ajuns în culmea disperării și am crezut că poate locul meu nu este la această facultate. Însă, acum, la final de drum, sunt 100% sigură că mi-am ales cariera care trebuie.

Am purtat roba cu o mare mândrie în suflet și m-am simțit împlinită și fericită. 

Cea mai mare emoție a fost în momentul când am rostit jurământul Hipocratic. Și acum mi se face pielea de găină. A fost emoționant, copleșitor și cuvintele rostite m-au făcut să mă gândesc la responsabilitatea imensă pe care o să o am față de pacienții mei. În liniștea mormântală în care noi rosteam cuvintele despre cum trebuie să onorăm această meserie și pe pacient, auzeam ecoul cuvintelor noastre sub ochii celor mai dragi nouă, făcând o promisiune solemnă pe care trebuie să o respectăm până la moarte. M-am simțit mâdră, copleșită, îmi tremurau picioarele și eram cu adevărat fericită. A fost un moment pur, cu o încărcătură emoțională imensă și de neuitat, unul din acelea pe care le întâlnești rar în viață, însă pe care nu le vei uita și îți vei aminti fiecare secundă și fiecare trăire ca și cum ar fi fost ieri.

Absolvirea este o destinație a unui drum greu, un moment special pe care noi l-am câștigat cu multe sacrificii, atât ale noastre cât și ale familiei, un moment pe care l-am meritat cu toții și un moment care ne trimite cu o inima plină de emoție spre următoarea călătorie, rezidențiatul.

They are my best friends. Pe drumul acesta greu, au avut mereu un impact pozitiv în viața mea și au fost alături de mine la greu.

În încheiere doresc să mă adresez celor care vă doriți să faceți facultatea aceasta sau celor care deja sunteți la această facultate. Doresc să vă spun că deși aveți momente când vă este greu și simțiți că nu faceți față sau vă întrebați dacă merită efortul și truda, lucruri care și nouă ne-au trecut prin minte, vă asigur că merită! Acum, la sfârșit de drum, trăgând linie după șase ani, pot să vă zic că acest moment face inexistente toate greutățile și îmi dă bucuria că am continuat chiar și atunci când îmi pierdusem complet speranța și încrederea în mine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *