Beauty Haircare

Mască cu uleiuri pentru păr

Mereu am ținut la părul meu, însă nu am putut niciodată să mă abțin din a-l vopsi și din toate culorile, cel mai mult îmi place blondul. Și pentru că nu îmi place să stau mult pe la salon ca să îmi vopsesc rădăcinile, să-i dea Dumnezeu toată sănătatea din lume celui care a inventat baleajul. De-a lungul timpului am învățat un lucru despre blond: degradează părul indiferent ce vopsea folosești. Mie asta îmi frânge inima, pentru că îmi place să îmi văd părul sănătos. Dar nici nu vreau să renunț la blond pentru că îmi place foarte mult.

Acestea fiind spuse, trebuie să am mai multă grijă de el. Părul blond are nevoie de multă hidratare. Cu cât e mai hidratat, cu atât va fi arăta mai bine. Soluția magică pentru hidratarea părului sunt uleiurile naturale. Eu folosesc în acest moment: ulei de argan, ulei de avocado, ulei de măsline și ulei de ricin.

Uleiul de argan este un ulei care protejează părul împotriva acțiunii dăunătoare a razelor UV și căldurii. De asemenea, hidratează și netezește firul de păr. Eu îl folosesc imediat după baie pe părul umed și îl mai aplic o dată când îmi aranjez părul cu peria rotativă/placă/ondulator.

Uleiul de măsline protejează și el împotriva căldurii, hidratează și oferă părului degradat un aspect sănătos. De asemenea, reduce căderea părului și îi crește elasticitatea. Îl folosesc într-o mască săptămânală.

Uleiul de avocado este un ulei care netezește și înmoaie firul de păr și îi conferă strălucire. De asemenea, stimulează creșterea părului și repară firul uscat și degradat. Și pe acesta îl folosesc într-o mască săptămânală.

Uleiul de ricin este foarte cunoscut pentru stimularea creșterii părului, însă are și alte proprietăți importante: protejează împotriva căderii părului, ajută la tratamentul mătreții, repară vârfurile despicate și hidratează foarte bine firul de păr. Merge și el în masca săptămânală.

Haideți să vă povestesc cum procedez eu cu masca. Amestec într-un bol:
– 1 lingură ulei de ricin
– 1 lingură ulei de măsline
– 1 lingurăță ulei de avocado

Le amestec bine, bine și apoi le bag la microunde 15 de secunde (poate chiar 10 dacă aveți un bol dintr-o ceramică mai subțire).Ulterior îl aplic pe păr pe toată lungimea lui evitând rădăcinile. Multe din beneficiile acestor uleiuri apar la aplicarea lor pe scalp, însă eu evit să fac asta deoarece am un păr care se îngrașă destul de repede. Să aplic ulei la rădăcină nu este o idee bună și probabil ar trebui să îmi fac baie pe cap zilnic. Însă, dacă nu aveți un păr gras și poate chiar aveți un scalp uscat și cu mătreață, vă încurajez să aplicați masca atât la rădăcină cât și pe lungimea firului de păr.

Eu las masca în păr destul de mult timp deoarece o aplic când stau prin casă și fac altceva. Însă, puteți să vă spălați părul după 30-40 de minute. Șamponați și clătiți bine ca să nu aveți surprize că încă v-a rămas ulei în păr.

Puteți folosi alte uleiuri față de ce am folosit eu. Niște uleiuri foarte bune pentru păr sunt:
– uleiul de cocos
– uleiul de jojoba
– uleiul de floarea soarelui
– uleiul de migdale
– uleiul de lavandă

Eu mi-am cumpărat uleiurile acum ceva timp de la farmacia tei, însă sunt sigură că le găsiți la orice plafar. Sper că v-a ajutat acest articol și că îl găsiți util. Aștept să îmi scrieți despre măștile pe care le folosiți voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *