Beauty Haircare

Review: Davines

Într-o zi cei de la @haircare.ro mi-au propus următorul lucru: ei îmi vor trimite niște produse pentru păr și eu va trebui să le testez și să scriu un review despre ele. Eu am acceptat, în ideea că nu am nimic de pierdut – dacă nu îmi plac nu o să le mai folosesc, dacă îmi plac – atunci am descoperit niște produse bune.

Am primit coletul pe 6 Septembrie și le-am dat aproape 3 săptămâni să mă impresioneze. Și guess what?! Chiar m-au impresionat. Haideți să vă povestesc în primul rând ce am aflat despre compania Davines.

Davines sunt o companie din Italia care a debutat ca o afacere de familie în 1983, ei având un laborator de cercetare care fabrica produse de înalte calitate pentru branduri foarte cunoscute. Ulterior aceștia au început să își fabrice propriile produse. În anul 2005 Davines a adoptat o politica Zero Impact pentru a fabrica ambalajele produselor. În plus, ei folosesc energie provenită din surse naturale în procesul de fabricație. Ingredientele pe care le folosesc provin de la diverși fermieri din Italia.

Am primit de la cei de la @haircare.ro următoarele produse:
Sampon hidratant pentru toate tipurile de par Naturaltech Well Being
Balsam hidratant pentru toate tipurile de par Naturaltech Well Being
Masca hidratanta cu efect rapid The Quick Fix Circle 50ml

Aceste produse sunt niște produse ce oferă o hidratare intensă și sunt destinate tuturor tipurilor de păr. O să vă spun ce tip de păr am eu, pentru a face comparație cu al vostru și a vă da seama ce probleme ale părului meu rezolvă acest produs. Eu am păr decolorat (decapat) și vopsit, am câteva vârfuri despicate (deoarece nu l-am mai tuns din luna Mai) și electrizate, firul de păr este de grosime medie, destul de uscat, însă la rădăcină are tendințe de îngrășare (nu pot aplica produse pentru părul uscat deoarece majoritatea sunt pe bază de ulei și îmi nenorocesc secreția de sebum). De asemenea, nu am mătreață. Firul de păr este greu, astfel că este foarte dificil să îmi stea buclele intacte și în majoritatea cazurilor mi se îndreaptă după câteva ore.

Impresii la prima utilizare:

Ambalajul este foarte draguț și cromatica aleasă de către cei de la Davines este foarte frumoasă. Îmi plac recipientele în care vin șamponul și balsamul, însă plicul acela în care vine masca este puțin incomod pentru mine. Personal, aș fi preferat tot un recipient pentru ea.

Mirosul: prima dată recunosc că nu mi-a plăcut, deoarece eu sunt adepta mirosurilor dulci, iar acest șampon are un miros puternic de plante. Însă, pe măsură ce a trecut timpul să știți că m-am obișnuit cu el și acum pot să zic că îmi place. Este un miros care mă duce cu gândul la câmpurile de la țară de la bunica și la natură: să îmi amintesc de copilărie și de viața la țară de fiecare dată când îmi spăl părul – chiar nu mă deranjează.

Cantitatea necesară de produs la fiecare utilizare este una rezonabilă. Șamponul face spumă mai greu la prima aplicare (însă asta pățesc cu toate șampoanele), dar la a doua aplicare face mai multă spumă și curăță foarte bine părul. Ce am observat, este că părul este destul de aspru dacă folosesc doar șamponul. Acesta singur nu îmbunătățește deloc textura, deci este absolut necesar să fie folosit și un balsam. Balsamul schimbă complet textura firului de păr, devine moale și catifelat și aceste proprietăți se păstrează și după ce am uscat părul cu prosopul (există unele balsamuri care dau impresia de păr moale în duș, însă după ce s-a uscat puțin, părul redevine aspru). Dacă aplic și masca părul devine și mai moale și catifelat.

După uscarea părului acesta este mai puțin electrizat, este moale și hidratat. După prima aplicare nu am mai simțit nevoia să mai aplic ulei de păr și am vrut să îl las fără ca să văd cum se comportă. Mi-a plăcut enorm de mult textura și fără ulei de păr.

Ce am observat în aceste 3 săptămâni

  1. Părul nu s-a mai electrizat așa tare ca înainte. Este clar că a fost hidratat mai bine, astfel că s-a mai potolit din acest punct de vedere.
  2. Aspectul vârfurilor s-a îmbunătățit, însă nefiind tuns, nu cu foarte mult. Nici un produs pe lumea aceasta nu va face așa mult bine părului ca foarfeca, asta este clar.
  3. Ce nu mi-a plăcut, a fost că părul meu se încurcă mai mult. La atingerea cu mâna textura e bună, nu pare prea moale, clar este mai hidratat, însă începând cu a doua zi după spălare, părul se piaptănă mai greu. Aceasta este o problemă deoarece fiind mai incurcat, automat se va rupe mai mult.
  4. Părul se aranjează mai frumos și buclele mi-au rezistat mult mai mult față de cum rezistă de obicei. De asemenea am mult mai mult volum, ceea ce mă mulțumește foarte tare. Având un fir de păr destul de greu, părul mi se turtește foarte tare.
  5. Părul miroase super frumos și mirosul se păstrează destul de mult timp. De asemenea a căpătat un luciu aparte.
  6. Nu se mai îngrașă așa tare. Îmi fac baie o dată la 3 zile, și când vine vremea să fac baie mă uit în oglindă și nu mi se pare că aș avea nevoie. Clar a reglat cumva și secreția de sebum.

Cam acestea sunt lucrurile pe care le pot spune despre aceste produse. Având în vedere că este un șampon pentru toate tipurile de păr, acesta s-a adaptat foarte bine părului meu și cu siguranță a rezolvat multe probleme. Și voi ați văzut schimbarea pe instagram deoarece am primit mesaje de la voi în care mă întrebați ce produse de păr folosesc de arată așa bine. Prețul într-adevăr este unul ridicat pentru un șampon și un balsam, însă unul corect pentru niște produse dintr-o gamă profesională, și după cum puteți observa mai sus acestea sunt foarte bune, deci își merită banii dacă luam în considerare raportul calitate-preț.

Stau și mă gândesc, dacă un șampon pentru toate tipurile de păr face atât de mult bine părului meu, oare cum sunt produsele speciale pentru tipul meu de păr? Eu intuiesc că se apropie de perfecțiune și mă tentează să investesc într-un astfel de produs. De când am început să folosesc profuse profesionale pentru păr, acesta arată mult mai bine și este mult mai sănătos.

În concluzie, eu aș recomanda aceste produse, mai ales persoanelor care nu prea știu ce tip de păr au și nu au găsit încă produsul perfect tipului lor de păr. După cum puteți observa, aceste ele se adaptează foarte bine diverselor nevoi ale părului, chiar și cele non-dominante. După ce le-am încercat, pe mine mă bate gândul să îmi iau gama pentru tipul meu de păr de la Davines (aș folosi în continuare gama despre care am scris, pentru că îmi aduce multe beneficii, dacă nu ar fi problema părului încurcat ).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *